Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bőr talpbetét kényelmi és gyógyászati célokra

Bőr talpbetét kényelmi és gyógyászati célokra

Manapság rengeteg ember cipőjében található bőr talpbetét. A modern kor egyik következménye, hogy egyre több ember küzd valamilyen lábdeformitással vagy a talp ideális helyzetétől eltérő állapota miatti statikai problémával. 

 A prevenció, illetve a kényelem szintén nem utolsó szempontok a talpbetét kiválasztása során. Amennyiben szeretnéd hosszú távon komfortosan viselni a lábbelidet, és fontos számodra az egészséges lábboltozat, akkor célszerű megtekintened a webáruházunk talpbetét kínálatában található darabokat. 

A láb felépítése és a statikus eredetű lábbetegségek 

Összesen huszonhat különféle csontból épül fel a láb, melyekhez szalagok és izmok kapcsolódnak, így megvalósítva a mozgást. Ugyanakkor ezek nemcsak a járást és futást biztosítják, hanem azt is, hogy a láb elbírja a teljes test súlyát. Ebben a talpnak hatalmas szerepe van. 

A modern kor emberének lába számos probléma és körülmény miatt nem nevezhető ideálisnak. Ilyen például a helytelen testtartás, a túlsúly, de akár a túl korai cipőviselés is. 

Az egyik legközismertebb statikus eredetű rendellenesség a lúdtalp. Ez gyakorlatilag a láb hosszanti boltozatának lesüllyedése, melynek oka a meggyengült izom és a megnyúlt szalagok. A kialakuláshoz hozzájárulhat a sérülés, gyulladás, várandósság, túlsúly vagy állómunka. 

A másik nagyon gyakori probléma a harántboltozat süllyedése. Ennek kapcsán érdemes tudni, hogy a láb pontosan három ponton támaszkodik a talajra, melyek a sarokcsont, az I. és az V. lábközépcsont úgynevezett fejecsei. Több tényező is közrejátszhat a rendellenesség kialakulásában, például az intenzív sporttevékenység, a túlságosan magas sarkú cipők viselése, a túlsúly vagy az öröklött genetikai hajlam. 

 

A cipőhordás következményei 

Az ősemberrel szemben, mi már nem a természetes talajon, mezítláb járkálunk, hanem minden esetben cipőt húzunk. Ennek nagy előnye, hogy nem kell attól tartanunk, hogy bármibe belelépünk vagy megsérül a talpunk. 

Ugyanakkor ennek nem csupán előnyei vannak, hanem hátrányai is. Például a lábbeli átveszi az izmok szerepét. Amikor mezítláb vagyunk természetes talajon, akkor a lábnak többet kell egyensúlyoznia, jobban dolgoznak az izmok. 

 

A megfelelő bőr talpbetét kiválasztása 

A bőr nagy előnye, hogy természetes anyag, melyben a láb kevésbé izzad. Emellett tartós anyag, így szó szerint hosszú távon elkísérhet az utadon. A Pedibus Delux valódi bőr talpbetét egész napra higiéniát és egész napos komfort érzetet biztosít számodra. Rugalmassága csökkenti a bőrkeményedés kialakulásának esélyét. Emellett a cipőd is szagtalan marad. 

Ha szeretnél talpbetétet vásárolni, akkor először azt kell eldöntened, hogy kényelmi vagy korrekciós talpbetétre van szükséged. Utóbbi abban az esetben jöhet jól, ha hetente több alkalommal, hosszabb cipőviselést követően megfájdul a lábad. Ugyanakkor jobban jársz, ha kísérletezés helyett orvoshoz fordulsz kivizsgálás céljából, hogy fény derüljön rá, pontosan mi okozza a panaszaidat. 

 
Megtaláltad, amit keresel? 

 Ha kínálatunkat böngészve rátaláltál a tökéletes bőr talpbetétre, akkor egész nyugodtan rendeld meg pár kattintással, akár otthonod kényelméből is. Nem csupán felnőtteknek, hanem gyermekeknek való darabokat is találsz, melyek komfortosabbá tehetik a mindennapokat. Válogass kedvedre, és ha kérdésed van, keress minket elérhetőségeink valamelyikén

 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: #ápolás #talpbetét