Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyógypapucsok

A webáruházunkban kapható gyógypapucsok hajlékony talpszerkezete hatékonyan képes eloszlatni, illetve csökkenti az állómunka miatt a talpon kialakult erős nyomást. Viseld őket a tavasz végétől kora őszig nyugodtan az utcán is, hiszen nincs is annál kellemesebb dolog, mint amikor a lábad szabadon mozoghat és szellőzhet! Sokkal komfortosabban fogod magad érezni, mint egy zárt cipőben!

Böngéssz kényelmesen otthonról a kínálatunkban, mi pedig két-három munkanapon belül házhoz visszük a kiválasztott lábbelit, amelyet indoklás nélkül 14 napon belül még akkor is visszaküldhetsz, ha az teljesen hibátlan!

Termék szűrés

Ár
-
Gyártóinformation_mark
Méret
Milyen alkalomra?
Sarok magassága
Szín
Talp típusa
Rendezés:

Koncentrálj a megelőzésre, ha nem vágysz egy fájdalmakkal teli deformitás gyógyítására!

Válaszd ki a számodra ideális, zárt vagy nyitott fazonú gyógypapucsot a webáruházunk széles papucs kínálatából, amelyet a tavasz végétől kora őszig nyugodtan viselhetsz az utcán is! Szűrhetsz gyártó, méret, sarokmagasság, talptípus és akár ár szerint is a termékekre.

Ha te a lábaidra is extra terhet ró az állómunka, akkor mindenképpen érdemes körbenézned a webáruházunkban a többféle színben és fazonban kapható gyógypapucsok között, amelyek anatómiailag úgy lettek kifejlesztve, hogy ezt a talpra ható egyenetlen nyomást minél inkább eloszlassák.

A legtöbbjük 3-4 centiméteres sarokkal rendelkezik. Ez azért ideális, mert ha nem túl nagy a szintkülönbség a sarok és az előláb között, akkor nagyobb terhelés lesz a harántboltozaton. Ennek köszönhetően a lesüllyedt boltozat állapota továbbromolhat, és mindez akár állandó fájdalmat is előidézhet. A teljesen lapos sarok esetén pedig az Achilles-ín terhelődik, amely szintén komoly fájdalmakhoz vezethet.

Tulajdonképpen olyan lesz viselni ezeket a lábbeliket, mint amikor a lábad elülső részével állsz a lépcsőfokon, és a sarkad lefelé feszül.

 

Akkor van probléma, ha a harántboltozat kívülről nézve teljesen megszűnik

Ha a harántboltozat már annyira lesüllyedt, hogy homorú helyett gyakorlatilag domború, a lábujjak feszített, merev állapotba kerülnek és felfelé kezdenek mutatni. Ezen már nem könnyű változtatni, kivéve, ha még nem állt be teljesen ez a lesüllyedt, merev állapot. Ebben az esetben ugyanis egy egyedileg készített talpbetéttel ki lehet emelni és el lehet lazítani a lábat.

 

A gyógypapucsok a bedőlő bokát is megtámasztják

Mivel a gyógypapucsok belső talpéle egy masszív, hosszanti szegéllyel van ellátva, illetve a felsőrészük is hosszan tartja a lábat, így képesek megtartani a bedőlő bokát, amely a legtöbbször a növekedés és a hízás következménye.

Ilyenkor ugyanis megváltozik a terhelés, amelyet a láb apró izmai és ízületei nem tudnak elég gyorsan lekövetni, így megbomlik a statikai egyensúly. A testsúly pedig a sarok belső részére tevődik át, amelynek hatására a boka befelé fordul.

 

Hogyan válassz megfelelő méretű gyógypapucsot?

Ha szeretnél egy olyan gyógypapucsot találni, ami nem töri fel a sarkadat, célszerű azt a jelenleg is hordott papucsodat lemérned, amelyet viselve a talpad a saroknál nem ér teljesen végig. Ezt az értéket pedig hasonlítsd össze a mérettáblázatunkban megadott adatokkal!

De ha nem boldogulnál, keress minket bátran a webáruházban megadott elérhetőségek egyikén! A szakértő kollégáink igyekeznek majd minden felmerülő kérdést a lehető legjobb tudásuk szerint minél hamarabb megválaszolni, ezáltal segítve téged a jobb döntés meghozatalában.