Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így ápold megfelelően a női lakkcipődet!

Így ápold megfelelően a női lakkcipődet!

A női lakkcipőt először csak a nemzetközi kifutókon láthattuk, majd rövid időn belül a hazai cipőboltok polcaira és a webáruházak kínálatába is begyűrűzött, ami számunkra egyáltalán nem volt meglepő dolog. Ez a csodás lábbeli ugyanis remekül párosítható mind a munkahelyi, mind pedig az elegáns alkalmakra viselt öltözékekkel.

Például ami a webáruházunk magas sarkú kínálatában kapható XTI fekete nyitott orrú lakkcipőt illeti, a sötétebb öltözékek szuper kiegészítője lehet, hordhatod lilával, méregzölddel vagy sötétkékkel is, vagy mi akár egy teljesen fekete szett kiegészítőjeként is el tudjuk képzelni. Természetesen ugyanez igaz az S Oliver fekete lakk félcipőre is.

A Tamaris szürke női lakkcipő és a visszafogottabb, pasztellszínű ruhadarabok párosításával szintén remek összhatás érhető el. De egy fekete szettel kontrasztba állítva is ugyanolyan jól mutat ez a cipellő. Arra viszont ebben az esetben mindenképpen figyelj, hogy valamilyen más kiegészítő is legyen szürke vagy hasonló árnyalatú az összeállításodban.

Az igazán minőségi cipőknek is szükségük van a gondoskodásra

Bár a fentebb említett női lakkcipők igazán minőségi darabnak számítanak, de ugyanúgy szükségük van a megfelelő gondoskodásra ahhoz, hogy megőrizzék az újszerű állapotukat. A szennyeződések rendszeres eltávolítása a fényes felső rétegről megakadályozza ugyanis annak kopását, amelynek köszönhetően hosszabb ideig maradnak fényesek és elegánsak.

A női lakkcipő tisztítása lépésről lépésre

A női lakkcipő tisztítása egyáltalán nem nehéz feladat, csupán az alábbi néhány lépést kell végrehajtanod:

  1. Nedvesíts be egy rongyot, de ebben az esetben ne vízzel, hanem egy kevés tejjel!
  2. Óvatosan töröld át a cipőt a benedvesített ronggyal, és távolítsd el a szennyeződéseket!
  3. A fenti lépések elvégzése után egy puha ronggyal töröld szárazra a lábbelit!
  4. Polírozd a cipőt egy speciális, lakkozott bőrre szánt készítménnyel! A vazelin alapú termékek például kifejezetten jók erre a célra, mivel képesek visszaadni a női lakkcipő fényét, miközben védik is a lakk felületet a karcoktól.

Extra tipp: ha jelenleg nincs ilyen kéznél, és nincsen időd a legközelebbi cipőboltba sem elmenni, akkor létezik egy egyszerű trükk a karcok eltávolítására:

Töröld át a cipő felületét egy olyan vattapamaccsal, amelyet acetonmentes körömlakklemosóba mártottál előtte.

 

Belső elszíneződések esetén

Ha a rendszeres viseléstől a cipő belsejében elszíneződést tapasztalsz, akkor töröld át ott ecetes ronggyal, vagy fújj rá hajlakkot, és alaposan dörzsöld meg! Az utóbbi esetében a súrolás közben a hajlakkal együtt az is eltávolítható, ami magába az anyagba tapadt bele.

 

A női lakkcipőt télen nem jó ötlet hordani

Mivel a női lakkcipőnek a műanyag lakkrétege hajlamos a hidegben a berepedezésre, így télen nem a legjobb ötlet hordani. Amennyiben mégis a viselése mellett döntenél, akkor a felvétel után pár percig még várj, amíg átmelegszik a lábadon, és csak azután menj ki az utcára! A használat után pedig mindenképpen tömd ki sámfával vagy papírral! Ennek köszönhetően ugyanis a felsőrésze nem veszíti el majd a formáját.

Abban az esetben pedig, ha hosszabb ideig nem tervezed viselni, akkor kend be fehér glicerinnel vagy vazelinnel, hogy ne száradjon ki, és ne töredezzen, majd puha ruhába becsavarva tárold el a szekrényben.

Reméljük, hogy a fentebb leírtak hasznosnak bizonyulnak a számodra. Amennyiben maradtak volna kérdéseid, vagy szeretnél tőlünk tanácsot kérni, akkor a webáruházunkban feltüntetett elérhetőségek bármelyikén megtalálhatsz minket.