Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magassarkú egyenlő fájdalom? Soha többet!

Magassarkú egyenlő fájdalom? Soha többet!

Nőként biztos számodra is nagyon fontos a megfelelő megjelenés, amit sokszor egy jól kiválasztott magassarkú tesz tökéletessé. Biztos neked is van olyan cipőd, amit csak azért vettél meg, mert annyira megtetszett a boltok polcaink és abban a pár percben, míg felpróbáltad még kényelmesnek is tűnt, otthon viszont újra felvéve, esetleg az első alkalommal, mikor viseled rájöttél, hogy hatalmas hibát vétettél. Bizony gyakran járunk így… netes rendelés esetében pedig csak a képekre hagyatkozhatunk és a megfelelő mérettáblázatra.

Bár a mondás is úgy tartja „A szépségért meg kell szenvedni.” mi nem így gondoljuk! Lehet az a magassarkú kényelmes viselet és választhatsz úgy is, hogy egyből megtaláld a megfelelő darabot. Úgy a legjobb szépnek lenni, hogy nem kell szenvedni érte. Romboljuk le együtt ezt a mítoszt! Szépség és kényelem járhat együtt! Ha nincs egyetlen egy kényelmes magassarkú sem a cipősszekrényedben, akkor eddig nem figyeltél mindenre vásárlás alkalmával. Eláruljuk neked mire kell odafigyelned, hogy szép és kényelmes lábbelit találj magadnak.

Első és legfontosabb tudnod, hogy ezer féle magassarkú létezik, mégpedig azért, mert minden lábfej más. Ez alapján kell kiválasztanod a fazont. Sőt a cipősarkának a magasságát is meghatározza a lábat egyedi formája. Lehet olyan lábfejjel rendelkezel, amihez egy 12 centis magassarkú elképzelhetetlen. Ne csüggedj a hatalmas magassarkúk nem éppen mindennapi viselethez való. Ha egész nap szeretnél magassarkúban lenni alacsonyabb sarkú cipővel kell beérned, hiszen egyrészről kényelmes lesz és nem terheli meg a lábad. Persze, ha nem akarsz ebben kompromisszumot kötni jó praktika, ha a sarkak kialakítására figyelsz oda. Egy tűsarkú esetében a lábad alátámasztása nem éppen stabil így izmaid megfeszülve tartják a lábadat csinosan a cipődben, akár egész nap. Inkább vásárolj olyan sarokkal rendelkező cipőt, melynek a sarka vastagabb, így az alátámasztás megfelelő lesz, nem beszélve arról, hogy sokkal biztonságosabbnak érzed majd magad benne. Megkönnyíti a viselést a kúpsarok például.

A nagy dilemma- platform vagy nem platform? Kényelem szempontjából abszolút nem! Egy 4 centis platform esetén már valójában csak 8 centi a sarok magassága, ami nagyon sokat számít kényelmi szempontból. Az extrém magas sarkak esetén túlságosan is igénybe vesszük a talpunk olyan részét, a lábujjak mögötti párnácskát, aminek szokatlan a nagy terhelés. Aki viselt már igazán magas sarkú cipőt, pontosan tudja, mit jelent a lábközépcsont-fájdalom.

A hegyes orrú cipők nagyon elegánsak és szexik, de valljuk be iszonyatosan összenyomja a lábujjainkat, így kényelmesnek nem igen mondható.Fontos szempont az anyag, egy-egy darabra érdemes befektetni, és igazi bőrt választani, ami képes tágulni, és felvenni valamennyire a lábfejünk formáját. Reméljük segítettünk ezekkel a hasznos tanácsokkal és legközelebb te is ki tudod választani a kényelmes magassarkút!

Tartalomhoz tartozó címkék: #Kényelem #Magassarkú