Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit tegyél, ha egy kényelmetlen elegáns női szandált választottál?

Mit tegyél, ha egy kényelmetlen elegáns női szandált választottál?

Nagyon sok hölgy elköveti azt a hibát, hogy a divatos megjelenés érdekében egy kényelmes darab helyett egy túl szoros, túl keskeny, túl rövid vagy túl nagy sarokkal ellátott elegáns női szandált választ.

Ezzel pedig az a legnagyobb baj, hogy a lábujjak a viselés közben összetorlódnak, ami a nap végére komoly fájdalmakat, hosszabb távon pedig olyan deformitásokat tud okozni, mint a bütyök vagy kalapácsujj. Sőt, a fájdalmas nyomáspontokon bőrkeményedés és tyúkszem is kialakulhat.

Ami pedig a túl magas sarokkal ellátott szandált illeti, a viselése esetén a testsúly kétharmada a láb elülső részére és a harántboltozatra terhelődik, amelynek köszönhetően az előláb statikai szerkezete megborul, olyan esztétikai problémákat okozva ezzel, mint a kalapácsujj, a bütyök, vagy az ellaposodó lábujjak.

Arról nem is beszélve, hogy a talpban lévő szalagok, izmok meggyengülnek, megnyúlnak, továbbá a láb kisízületei a talajhoz nyomódnak.

Megoldások arra az esetre, ha túl kicsi a szandál

Még az olyan minőségi bőrből készült cipők esetében, mint amilyen a piros Marco Tozzi bőr magassarkú szandál,  olykor előfordulhat, hogy nem illeszkednek azonnal tökéletesen a lábadra.

Ilyenkor nem kell rögtön megijedni, mivel ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz a méret. Csupán arról van szó, hogy be kell törni kicsit, amelyre rengeteg jól bevált módszer létezik. Az egyik ilyen a sámfa, amely használatával biztonságosan kitágítható a cipő orra. Arról nem is beszélve, hogy a formájának köszönhetően a bőr deformációját is megakadályozza.

Bár hozzá kell tenni, hogy léteznek manapság már kifejezetten erre a célra tervezett cipőtágító készítmények is. Sőt, olyan megoldásokat is bevethetsz, mint amilyen például a hajszárítóval való melegítés vagy a vízgőzzel történő tágítás.

 

Ha az elegáns női szandál a nyújtás hatására megkopna

Valószínűleg nem szeretnéd, hogy megtörténjen, ám sajnos benne van a pakliban, hogy az újonnan vásárolt szandál a nyújtás hatására megkopik. De ilyenkor sem kell kétségbe esni, mivel erre a problémára is létezik megoldás.

Az apróbb karcolások polírozására szerezz be speciális cipőfényező készítményeket, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor használhatsz olívaolajat vagy felmelegített méhviaszt is, amely akár a nagyobb karcolásokat, horzsolásokat is képes hatékonyan eltüntetni!

 

Mi a helyzet akkor, ha túl nagy szandált választasz?

A túl nagy elegáns női szandál választása a fentebb felvázoltakhoz hasonlóan egy komoly probléma. Egy ilyen lábbeli ugyanis amellett, hogy nem megfelelően tartja a bokát, a láb szüntelen le-fel csúszkálása következtében fájdalmas hólyagok és bőrkeményedés is kialakulhat.

Szerencsére bizonyos kereteken belül ez a kellemetlenség is megoldható, méghozzá olyan talpbetétekkel, amelyek mérete és vastagsága ideális arra, hogy a túlzottan nagy cipőkben használd őket.

 

Mi a teendő csúszós szandál esetén?

Amennyiben az általad választott elegáns női szandál túlságosan csúszós lenne, akkor érdemes megpróbálkoznod a talpának az érdesítésével. Hogy ezt egy keményebb, betonos felületen való dörzsöléssel teszed-e meg vagy a talpra ragasztott smirglipapírral, maszkolószalaggal, az csakis rajtad múlik.

 

Bízd profikra a kényelmetlen cipődet!

Ha szeretnél biztosra menni, és inkább mellőznéd a házi praktikákat, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, akinek a szaktudása rengeteg olyan probléma megoldása esetén segíthet, amellyel otthon, egyedül nem tudsz megbirkózni. Nem kell tehát megválnod álmaid cipőjétől.

Az elegáns női szandál megtalálása nem ördöngösség, webáruházunkban is számtalan segítséget megtalálsz ehhez. Ha segítségre lenne szükséged, keress bennünket.
Tartalomhoz tartozó címkék: #elegáns női szandálok