Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A cipőápolás fontossága

A cipőápolás fontossága

Legyünk őszinték és valljuk csak be: a cipőápolás sokunknál kimerül annyiban, hogy néha letörölgetjük, ha koszos. Akár beismerjük, akár nem, időnként még a kedvenc cipőink karbantartása is háttérbe szorul a napi teendőink mellett.

A cipőápolás elhanyagolása azonban nemcsak hónapokkal rövidítheti meg a kedvenc lábbelik élettartamát, de idővel már ránézni sem lesz kellemes érzés. Az elhanyagolt cipők a megjelenésünkre is negatív hatással vannak, az összekép nem lesz egységes. Az egészségnek sem tesz jót az önellátó életformára kárhoztatott cipőnk. A magára hagyatott cipők, mintha megbosszulni akarnák a dolgot, itt-ott szorítani kezdenek, törik a lábunkat, így a korábban gyönyörű, kényelmes darabból egy bosszúra éhes, kényelmetlen „vacak” lesz. Szerencsére, minderre van megoldás.

Akár a sportcipőket, a szexi női magassarkú cipőket, az elegáns velúrbőr darabokat vagy a szandálokat imádjuk, a karbantartásukat semmilyen esetben sem szabad elhanyagolni. Nemcsak azért, mert egy foltos vagy sáros lábbeli rontja a gondosan összeállított megjelenésünket, hanem azért is, mert a megfelelő cipőápolás és karbantartás hiánya akár 5-6 hónappal is megrövidítheti a cipő élettartamát.

 

Tanácsok, melyeket mindenképp fogadj meg!

A cipőtisztítás fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni! Azonban, a mindennapi használat során is sokat tehetünk a problémák megelőzése érdekében. Érdemes kicsit fokozottabban odafigyelnünk arra, hogyan bánunk a cipőinkkel, hogy nekünk is könnyebb dolgunk legyen.

Mindig az alkalomnak és típusnak megfelelően használjuk a cipőt

Szóval, ne akarjunk bőrcipőben maratont futni, vagy egy velúrbőr lábbeliben megmászni a Mount Everest-et. A vászoncipőknek sem tesz jót, ha útitársunknak választjuk a Seychelle-szigetekre. A szandál pedig nem lesz kiváló bajtársad egy hógolyócsatában!

 

Mindig tartsuk be a gyártó cipőtisztításra vonatkozó szabályait

Cipővásárlás előtt vagy után, mindig érdemes megnézni, hogy a gyártó milyen tisztítási/karbantartási módszereket javasol. Ha jót szeretnél tenni a cipődnek, tarts be minden ajánlást és tanácsot, mert a lábbeli készítői ismerik igazán a terméket, ők tudják, mi az, amivel megóvhatod a cipődet és mi az, amivel inkább csak kárt okozol neki.

Figyeljünk oda az impregnálásra

Az impregnálás egy kifejezetten hasznos dolog! Mindenképp szerezz be impregnáló spray-t otthonra, ha szereted a bőrcipőket! A bőrből készült cipők hiperérzékenyek a nedvességre, azonban az impregnáló spray-k segítségével megóvhatod őket az időjárás viszontagságaival szemben. Egy fújásra ruházod fel víz –és szennytaszító tulajdonságokkal, amin még a sár sem lesz képes áthatolni!

Ügyeljünk a formára is

Gyakori probléma a cipőkkel kapcsolatban, hogy egy idő után elveszítik a formájukat. Ez valóban így van akkor, ha nem teszünk semmit annak érdekében, hogy ezt megelőzzük. Ha profi akarsz lenni, egy  sámfa sokat tehet az ügy érdekében, de az újságpapírral vagy az ezeréves zokniddal való kitömés is megteszi. Ezzel a módszerrel akár évekig tarthatja a gyönyörű és szeretett formáját a kedvenced.