Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tökéletes ballagási cipő nyomában

A tökéletes ballagási cipő nyomában

Elérkezett a ballagási időszak és vele együtt az örök dilemma: milyen cipőt viseljünk, amely kényelmes, hosszabb állás után sem fájdul meg benne a lábunk és még szép is? 

Akár szülőként, vendégként jelensz meg egy ilyen jeles eseményen, akár Te vagy a főszereplő ballagó, ez a cikk nagy segítségedre lesz a megfelelő cipő kiválasztásánál.

Magas vagy alacsony sarok?

Sokan tévesen úgy gondolják, hogy minél magasabb a cipője sarka, az annál elegánsabb kinézetet kölcsönöz neki. Ez nem így van, nem kell 10 centis sarkokon egyensúlyoznod, hiszen már egy lapos talpú cipőben is kifogástalanul festhetsz. Persze léteznek olyan magas sarok –imádók, akik köszönik szépen, nagyon jó érzik magukat tűsarkúban akár hétköznapokon is.

 

 

A kényelem mindenekelőtt!

Az egyik legfontosabb szempont a kényelem, hiszen a ballagások hosszan, akár több óráig is tarthatnak. Nem törvényszerű, hogy a magas sarkú cipők kényelmetlenek, de tény, hogy a kisebb sarokkal rendelkező vagy a teljesen lapos talpúak komfortosabb viseletet biztosítanak. Ha a magas sarok mellett tesszük le voksunkat, érdemesebb a kissé szélesebb sarkú cipők között keresgélni, mert ezek a típusú cipők biztosabban tartják lábunkat, kisebb erőfeszítés benne a járás, mint egy tűsarkúban.

Manapság már kaphatók géles betétek, melyeket kifejezetten a magas sarkú cipőkhöz fejlesztettek ki. Használatukkal lábunk nem csúszkál a cipőben és elkerülhető a bőr felhólyagosodása.

Választhatunk olyan cipőt is, melyekben gyárilag benne van a párnázott talpbélés, amely lényegesen nagyobb komfortot nyújt, mint egy kemény, bélés nélküli.

Nyitott vagy zárt?

Ballagásnál alapvetően mindegy, hogy nyitott vagy zárt cipőt viselünk. Az időjárás kiszámíthatatlansága szempontjából is felesleges túlaggódnunk a dolgot, hiszen akármikor jöhet egy hirtelen zápor. Mi azt javasolnánk, hogy olyan cipőt válassz, amit a későbbiekben is tudsz majd hasznosítani, azaz viselni valamilyen alkalomra.

 

Fontos szempont a cipő anyaga is

Egy bőrből készült alkalmi cipő több évig is jó szolgálatot tesz nekünk ha megfelelően ápoljuk és tároljuk. De fontos, hogy legelső alkalommal nem szabad a bőr cipőnket több órán át viselni, mert feltörheti a lábunkat. Javasolt a nagy nap előtt otthon sétálgatni benne, hogy táguljon a topán, és hogy hozzászokassuk a lábunkat. 

velúrbőr cipők kényesebbek, tisztításuk nagyobb óvatosságot igényel. A velúr a nedvességet nem szereti, impregnálóval kezelve azonban egy pár csepp eső sem árthat neki. Viszont fontos, hogy ne hagyjuk kint a napon megszáradni, mert foltossá válhat. Tisztításához speciálisan velúr cipőkhöz gyártott termékeket használjunk.

 

Használaton kívül tömjük ki cipőnket egy sámfával vagy akár újságpapírral, hogy tovább megtartsák formájukat és olyan helyen tároljuk ahol tud lélegezni, például ne műanyag zacskóban, inkább egy szövetháló zsákban a legszerencsésebb.

Látogass el a Topicipő webshopba és válogass a szebbnél szebb alkalmi cipők között és válaszd ki a legszebbet a közelgő ballagási szezonra!

 

Bizonyos alkalmi viseletekhez elengedhetetlen kiegészítő a harisnya, főleg ha szoknyát is viselünk. Erről szóló blogbejegyzésünket itt olvashatják.

Tartalomhoz tartozó címkék: #cipő