Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cipők nagy lábon élőknek

Cipők nagy lábon élőknek

Ha valakit nagyobb lábbal áldott meg a sors, akkor nehézséget okozhat a megfelelő cipő megtalálása. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lehetetlen lenne rátalálni egy csinos cipőre, ilyen esetekben ugyanis a megfelelő fazonválasztás kulcsfontosságú.

Ne keseredjünk el tehát, ha még nem találtuk meg az álomcipőnket, hiszen olyan híres színésznők is, mint Julia Roberts (41-es lábméret) vagy Sandra Bullock (42-es lábméret) nagy lábon élnek, viszont ha látjuk őket egy filmben vagy a vörös szőnyegen, nem könnyű megállapítani a lábméretüket, hiszen a megfelelő fazon kisebbnek láttatja lábukat.

Neked nem lesz szükséged profi stylistra, hiszen trükkjeinkkel már Te is tudni fogod, hogy mely fazonú cipőkért nyúlj a cipőboltok polcain.

Hogyan látassuk kisebbnek lábunkat?

Mielőtt azokról a cipőtípusokról beszélnénk, amelyek segítségével kisebbnek tűnhet a lábad, fontos tudnod, hogy bár ezeknek a stílusoknak a többsége ugyan kisebbnek láttatja a lábat, ugyanakkor egy kicsit szélesebbnek is tűnhet tőle.

 

Kerek orrú cipő a hegyes helyett

A hegyes orrú cipőkben még a 34-es méretet viselők lábai is úgy nézhetnek ki, mintha nagyobb lenne. De mivel ezek a cipők általában szorosan illeszkednek, a hegyes orrú cipők keskenyebb láb látszatát kelthetik. Ha optikailag keskenyebb lábat szeretnél, akkor ez a megfelelő stílus a számodra. Viszont ha a lábméreted kisebbítése a cél, akkor válaszd a lekerekített orrú fazont!

Magassarkú a lapos helyett

Tudjuk, hogy nem tudsz (vagy nem akarsz) egész nap tűsarkúban mászkálni, de a jó hír az, hogy nem kell 10 centis sarkakban járkálnod ahhoz, hogy kisebb lábak látszatát keltsd. A vastag, széles sarok ugyanolyan jól, vagy még jobban működik.

A férfiaknak nincs annyi választási lehetőségük, mint a nőknek, de még egy kis megvastagított talprész is egy kisebb láb illúzióját keltheti.

 

Az átlagos cipőméret körülbelül két mérettel nőtt az 1970-es évek óta!

 

Válassz egy kis orrnyílású cipőt!

A pántos szandálok, amelyek a lábad nagy részét szabaddá teszik, nagyobbnak hatnak. Ugyanez vonatkozik a zárt cipőkre is, amelyek a lábfejet eltakarják. A legjobb megoldás, ha olyan cipőt választasz, amelyek a lábujjaknál nyitottak.

 

Gondolkodj sötét színekben!

Csakúgy, mint a ruhák esetében, a sötét színű cipők is kisebbnek láttatják lábunkat, az élénk színű vagy pasztell árnyalatú cipőkkel ellentétben. Ha nem szeretnéd, hogy az egész ruhatárad csak fekete cipőkből álljon, akkor használhatsz színblokkoló technikát, hogy elérd ugyanazt a hatást. Például vásárolj olyan cipőt, ahol a cipő orrésze más színű, mint a cipő többi része.

 

Hol vásárolhatsz cipőt nagyobb lábra?

Ha a lábad nagyobb az átlagosnál, akkor lehet, hogy nehezen találsz stílusos cipőt, amely jól áll. De nem nálunk! Hiszen webáruházunkban minden stílusban és színben megtalálhatod a hozzád (és lábadhoz) illő cipőt!

Tartalomhoz tartozó címkék: #cipő