Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ikonikus táskák és cipők különleges történetei

Ikonikus táskák és cipők különleges történetei

Léteznek a divatvilágban olyan ikonikus darabok, amelyekre ha rápillantunk, egyből rávágjuk, hogy igen, ezt már láttam egy filmben vagy, az egyik híresség is ezt viselte egy eseményen. Ezeknek a már jelképpé vált táskáknak és cipőknek mind-mind megvannak a saját történeteik. Hogyan váltak ezek a darabok ikonikussá és milyen hatással voltak a divatra? Most kiderül!

Ikonikus táskák

 

A Birkin táskák az utóbbi évtizedekben státuszszimbólummá váltak a hírességek körében, nem véletlenül: ezek a luxustáskák milliókba kerülnek, közel 48 órányi kézimunkával készülnek, és nagyon hosszú a várólista rájuk.

Az ikonikus táska névadója Jane Birkin brit-francia színésznő, aki 1981-ben egy Párizsból Londonba tartó repülőjáraton utazott és elkezdett beszélgetni a mellette ülő utassal, aki a Hermés vezérigazgatója, Jean-Louis Dumas volt. A színésznő a repülőút alatt végig arról panaszkodott, hogy még nem találta meg azt a tökéletes táskát, amibe be tudna pakolni mindent, és még a gyermeke holmija is beleférne. Dumas azt javasolta neki, hogy egy többzsebes darabra lenne szüksége, így elkezdtek beszélgetni arról, hogy milyen is lenne az a bizonyos ideális modell. A Hermés hamarosan Birkin néven piacra is dobta a megálmodott táskát. Természetesen Jane is kapott ajándékba, ezután éveken keresztül hordta kedvenceit, a nevével fémjelzett táskákat.

A Chanel 2.55 elnevezésű táskája az újratervezés évére utal, ugyanis Coco Chanel 1929-ben dobta piacra ikonikus táskáját, azonban újratervezte azt 1955-ben. Innen jön az 55-ös szám, amely az újratervezés évére, a 2-es pedig a 2. verzióra utal.

A táska története így szól: 1929-ben a nők a kezükben hordták a retiküljüket. Coco Chanel egy kreatív ötlettől vezérelve láncból készült pántot rakott retiküljére, amit a vállára tudott tenni, így mindkét keze szabaddá vált. A láncot Chanel árvaházbeli emlékei inspirálták, a nevelőnők kulcsai ilyen láncra voltak felfűzve. A táska bélésének burgundivörös színe az árvaházi egyenruha színére utal.

A minőségi Chanel táskák a hírességek egyik legfontosabb kiegészítője lett és népszerűségük az évtizedek múlásával sem kopott meg.

Most nézzünk néhány híres cipőt is

Christian Louboutin piros talpú cipőihez egy körömlakk adta az ihletet. Miután elcsente asszisztense piros körömlakkját, Christian befestett egy fekete talpú cipőt pirosra, hogy lássa, miként mutatna a dizájn. Imádta a végeredményt, így onnantól kezdve minden lábbelijét így alkotta meg, az egyedi külső pedig gyorsan védjegyévé vált. A cipők a legtökéletesebb bőrből készülnek, a kényelem érdekében egy vastagabb parafa kompozit réteget kap minden egyes darab. A piros cipellők a luxus és az elegancia szimbólumává váltak a hírességek körében.

Marilyn Monroe mindig pontosan tudta, milyen cipőt vegyen fel, hogy az egész világ a lábai előtt heverjen. Salvatore Ferragamo cipőit ő tette híressé, az olasz márka tűsarkúit a filmvásznon és azon kívül is előszeretettel viselte. Sok lábbelit készítettek kifejezetten az ő megrendelésére.

Biztos sokan emlékszünk még a Szex és New York sorozatra amelyben Carrie Bradshaw imádott Manolo Blahnik cipője számtalanszor feltűnik. A spanyol designer könnyű, elegáns, nagyon nőies cipőket készített főként selyem és brokát felhasználásával. A cipő népszerűségét többek között a sorozatnak is köszönheti. Az elmúlt évtizedekben Manolo Blahnik neve összeforrt a nőiességgel és a luxuseleganciával.

 

Hasonlóan csodás táskákért és cipőkért látogass el webáruházunkba ahol mindig a legújabb trendekhez igazodva kínáljuk termékeinket.

Tartalomhoz tartozó címkék: #cipő #Magassarkú