Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen érvek szólnak a fekete bőrcipő mellett?

Milyen érvek szólnak a fekete bőrcipő mellett?

Hogy milyen előnyei vannak a fekete bőrcipő viselésének, érdemes több oldalról is körbejárni, amit a mai blogbejegyzésünkben meg is teszünk. Megnézzük az anyaghasználat előnyeit és velejáróit, illetve beszélünk a fenntarthatósági szempontokról is. 

 

Miért jó, ha egy cipő bőrből készül? 

Először is talán azzal indítanánk, hogy a jó minőségű bőrnek rendkívül jó a természetes szellőzése, így a belőle készült cipőkben nincsen kellemetlen izzadás, ami rontaná a láb komfortérzetét. 

Emellett a flexibilitása is egy nagyon fontos tényező a cipőviselés szempontjából. Hiszen, ha a lábfejet körbefogó felsőrész túl vékony, akkor könnyen megnyúlhat, és nem tartja meg jól a lábfejet, ha viszont túl vastag, akkor kényelmetlenné válhat a cipő viselése. 

Az általunk forgalmazott márkák ezért is fordítanak külön figyelmet a felhasznált anyagoknál arra, hogy a rugalmasságuk pont megfelelő legyen. 

De nem mehetünk el a bőr vízlepergető és szennyezés taszító tulajdonsága mellett sem, ami simán demonstrálható a példa kedvéért a Tamaris Comfort fekete női bőrcipővel, illetve egy anonim műbőr lábbelivel. Bújj bele az „A” tesztalanyba hétfőn reggel, majd kedden jöhet a „B” változat! Meglátod, zongorázni lehet a különbséget. 

Bár azt mindenképpen szeretnénk hozzátenni, hogy ettől függetlenül keletkezhetnek a cipőn beázások, hogy ha a varrás nem megfelelő. Ennek az esélye azonban nagymértékben csökkenthető egy impregnálószer használatával. 

 

Fontos beszélnünk még a fenntarthatóságról is 

Sokak fejében merül fel az a gondolat, amikor meglátnak egy bőrcipőt, hogy az elkészítéséért vajon mennyi állatot kellett leölni. Ez a feltételezés azonban téves, hiszen a cipőgyártáshoz felhasznált alapanyagok a húsgyártás során keletkező melléktermékek. 

Ráadásul a legtöbb márka már csakis az etikus gyártási eljárásokat preferálja, hogy csökkenteni tudják a környezeti lábnyomukat, és támogassák a fenntartható divatot. 

 

A bőrcipő mint presztízstermék 

A bőrcipő megmunkálása egy nagyon munkaigényes, aprólékos folyamat, ami ad egyfajta presztízst az elkészült lábbelinek. Ez korábban is így volt, és nincs ez másként ma sem, a bőr lábbelik egy sokkal magasabb szintet képviselnek a fogyasztási cikkek piacán. 

 

Mivel viseld a fekete bőrcipőt? 

A fekete bőrcipők, különösen a magas sarkú modellek egyik nagy előnye a sokoldalúság, ami azt jelenti, hogy szinte minden öltözékhez tökéletesen passzolnak. 

Ez lehet akár egy klasszikus farmer és póló vagy egy szoknya és egy szép blúz kombinációja, de nyugodtan felvehetők akár kicsit ünnepélyesebb alkalmakra is, például egy esküvőre vagy egy céges bankettre. 

 

Mire kell figyelni a kiválasztásánál? 

Egy fekete bőr cipő hiába számít univerzális lábbelinek, a kiválasztásánál több elemre is oda kell figyelni. Az egyik legfontosabb természetesen a mérete, hiszen ha nem vagy körültekintő ezzel kapcsolatban, akkor a járás kevésbé lesz majd kényelmes benne. 

Aztán ott van még a sarok magassága is. Ha nem csak az ünnepi alkalmakra tervezed hordani a fekete bőrcipőt, akkor ne válassz olyat, ami túlságosan magas sarokkal rendelkezik, hiszen az a hétköznapokban eléggé kényelmetlen lehet! Az a legjobb, ha egy vastagabb sarkú modell mellett teszed le a voksodat, amelyben gond nélkül tudsz jönni-menni. 

Ha bármilyen kérdésed felmerült az általunk forgalmazott bőrcipők kapcsán, írj nekünk! Mindent megteszünk azért, hogy megtalálhasd a számodra legideálisabb lábbelit.