Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen táska illik hozzád?

Milyen táska illik hozzád?

A tökéletes táska megtalálása lehetetlen küldetés. Sokan teszik fel maguknak a kérdést: „Milyen táska illik hozzám?” A válasz sosem egyszerű és pontos, hiszen figyelembe kell venned több szempontot is: a testalkatot, a testméretet, a színeket és egyéb meghatározó tényezőket is.

Mindemellett, több mód van a párosítás mivoltjára is… tiszta kavalkád, igaz? Az alábbi cikkben reméljük, tudunk pár hasznos tanáccsal szolgálni a táskaválasztás nagy dilemmái mentén!

Táskaválasztás színek szerint

Manapság nagyon divatos az évszaktípus szerinti öltözködés. Te is letetted a voksodat mellette? Akkor már biztosan nagyon jól tudod, hogy a táskáidnak is azokban az alapszínekben kell pompázniuk, ami az ajánlások szerint hozzád illik.

De mik is az egyes évszaktípusok alapszínei?

A tavaszok alapszínei legfőképp a sötétkék, a középbarna, a bézs és a krémfehér.

A nyaraknak legjobban a sötétkék, a középszürke, a világosszürke és a törtfehér színek állnak a legjobban.

Az őszök ideális esetben sötétkék, sötétbarna és krémfehér öltözékben mutatnak a legjobban.

A telek csodásan festenek sötétkék, fekete sötétszürke, tisztafehér outfitekben.

Ha az egyes évszaktípusok alapszíneik közül választják ki a cipőt, táskát, övet, akkor egy igazán takarékos gardróbot tudnak építeni, amelyben minden illik mindenhez.

Táskaválasztás testalkat szerint

Tudtad, hogy a táska akár alakkorrekcióra is képes? Érdemes odafigyelned erre a kitételre is!

Ha kerekebb alkatú vagy (körte, alma, homokóra), akkor egy szögletes táskával könnyen orvosolhatod a problémát. Ha mindemellett teltebb is vagy, mindenképp válassz szögletes és hosszú darabot.

Az atletikusabb termetűek, - az előző érvek mentén – a kerekebb táskákkal tudják ellensúlyozni az alkatukat.

A pántok vastagsága is befolyásolhatja a kinézetedet. A vékony pántokkal kevésbé feltűnő, ha vékony alkat vagy, és azonosan, a vastagabb fazonok kedvezően hatnak a molettebb hölgyeknél.

Táskaválasztás testméret szerint

A táskaválasztás másik szempontjának a testméretedhez kell igazodnia.

Ha finom és törékeny alkatod van, nem javasoljuk a nagyobb méretű táskákat. Ha nagyobb termetű vagy, akkor a kisebb táskák nem tudnak öltöztetni.

A testmagasság is meghatározza, mire essen a választásod. Egy rövidebb, vállra akasztható táska a magasságot, míg egy hosszabb az alacsonyabb termetet emeli ki.

Táskaválasztás a harmónia és a trendek szerint

Mint az említettük, több szálon is fut egy táska kiválasztása. Nem mehetünk el szó nélkül a harmónia kérdésköre mellett sem. Ebben az esetben, 3 különböző, de elfogadott módszer létezik.

1.Hányszor hallottad már, hogy a cipődnek passzolnia kell a táskádhoz? Biztosan te is kívülről fújod már! Ha ezt az elvet követed, akkor kétségkívül visszafogott, nagyon harmonikus lesz a végeredmény, de valljuk be, kicsit unalmas is. Ilyenkor érdemes olyan darabokat választanod, amik rendelkeznek egy kis extrával.

2.A különböző cipő és táska párosításkor a ruházat egy vagy több mintájával, elemével kell összecsengenie a szettednek. Ekkor egy szín vagy egy minta mentén indulj el a választás útján.

3.A harmadik lehetséges rendszer, amikor direkt módon szeretnéd megtörni a harmóniát és inkább a kontraszttal tovább hangsúlyoznád. Divatosan és fiatalosan jelenhetsz meg, ha egy egyszínű szetthez feltűnő táskát választasz. Egy színes vagy mintás táska akkor lesz igazán hatásos, ha a ruházat színe fekete, fehér vagy szürke.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #cipő #csizma