Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Női csizmák – Milyen modellt válassz?

Női csizmák – Milyen modellt válassz?

A nagybetűs NŐI CSIZMA egy olyan kiegészítője a gardróbnak, ami meghatározza a szettedet. De ezt a csizmát megtalálni nem is olyan könnyű: minden számodra fontos szempontnak meg kell felelnie. A választás néhány alapvető dolog ismeretében nem is olyan vészes, mint gondolnád. Magas vagy alacsonyszárú? Lapostalpú vagy hegyes sarkú? Mutatunk néhány tippet és trükköt annak érdekében, hogy megtalálhasd a számodra ideális csizmát: azt a darabot, melye egyszerre trendi, kényelmes és időtálló is egyben!

A kiválasztás alapja: a vádlik és a boka formája

A legtöbb nő a csizmaválasztás során csak a méretet veszi figyelembe, pedig fontos szempont a testfelépítés is. Itt ne csak arra gondolj, hogy a magasszárú csizmák a magas nőknek állnak igazán jól… jóval több dolgon múlik a választás.

A bokád vastagsága és „erőssége” esetén, érdemes kerülni a bokavillantó darabokat, helyette egy magasszárú csizma tökéletes, mivel optikai szempontból elegánsan megnyújtja a combokat.

Ha mégis a bokacsizmák szerelmese vagy, válassz olyat, ami minimálisan a boka felett végződik, magasabb a sarka, vagy éppen díszesebb az orra. A minták a lábfejre irányítják a figyelmet a bokád helyett.

A vádli vastagsága és formája is meghatározó. Vastag vádli esetén olyan csizmát vásárolj, ami nem a vádlid legvastagabb pontján ér véget. Ilyenkor a rövidebb szárú csizmák, vagy akár hosszabb szárú modellek lesznek a befutók. Ha a csizma színével megegyező nadrágot viselsz, a vastagabb vádlid szinte el is tűnik benne.

Nagyobb méretek és széles lábfej

Ha nagyobb lábmérettel rendelkezel, a dolgod nehezebb, de nem lehetetlen! Manapság már szinte minden méretben megtalálhatóak bokacsizmák és hosszúszárú csizmák. A lényeg, hogy kerüld a szűkebb fazonú darabokat, mivel kihangsúlyozzák a lábfej méretét. Magassarkú csizmák esetén, a lábfej mérete helyett, a csizma hosszára terelődik a fókusz.

Ha széles lábfejed van, a hegyesorrú modelleket Neked találták ki! Az oka egyszerű: a kerek orr kihangsúlyozza a lábfej szélességét, míg a hegyesek optikailag megnyújtják azt.

Testmagasság

Az alacsonyabb hölgyek esetében sem könnyű a helyzet. Magasszárú csizma esetén olyat válassz, aminek a szára a térd aljáig felér, így optikailag tudod nyújtani a lábadat.

Kerüld az alacsonyszárú darabokat, sajnos, nem előnyösek.

A magassarkú bokacsizmák remek választásnak bizonyulnak, a testmagasságot is emelik. Azonban figyelj oda arra, hogy ne vidd túlzásba a sarok magasságát, mert elegáns megjelenésből könnyen átlibbenhetsz a közönséges megjelenéshez.

A magasabb nők választásánál egyetlen plusz kikötés van, a sarok magassága. Nincs szükséged arra, hogy több centivel magasabbnak tűnj, vagy a lábad még fennségesebbnek nézzen ki. Élvezd, hogy bármelyik fazon jól állhat, számodra nincsenek határok! Ugyanolyan jól festessz egy bokacsizmában, mint egy magasszárú szépségben!

Ha a fent felsorolt kritériumokat figyelembe veszed, nem állhat semmi közéd és a TÖKÉLETES TÉLI CSIZMÁD közé. Webshopunkban hatalmas, folyamatosan bővülő, minőségi kínálattal várunk, ráadásul, most minden darabra 20% kedvezményt adunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: #csizma