Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Segítség a velúr bőr cipők tisztásához

Segítség a velúr bőr cipők tisztásához

Bár a velúr bőrből készült lábbeliknek számos előnye van, többek között az, hogy rendkívül kényelmesek és igazán jól néznek ki, a tisztításukhoz viszont nem árt tudni néhány alapszabályt. A mai bejegyzésünkben ezeket fogjuk részletesebben is átbeszélni. Előtte azonban ejtsünk pár szót arról, hogyan készül a velúr bőr!

Mi az a velúr bőr?

A velúr bőr története egészen addig nyúlik vissza, amikor is az emberiség elkezdett Afrikából a Föld hidegebb részeire vándorolni, ahol már szükség volt a melegebb ruházatra.

Ezért is kezdtek el állati bőrből készült darabokat gyártani, amely közben rájöttek arra, hogy a bőrt bizony kezelni kell ahhoz, hogy ne váljon kényelmetlenné a viselése. Ezt végül úgy oldották meg, hogy kifordították, és a belső oldalát kezelték, amelyből létrejött a velúr bőr.

 

Hogyan tisztítsd meg a velúr bőr lábbelidet?

Az első és legfontosabb szabály, amit mindenképpen be kell tartanod, hogy soha ne dobd az ilyen anyagból készült lábbelidet a mosógépbe, hanem szárazon tisztítsd meg. A velúr ugyanis nagyon rosszul reagál a vízzel való érintkezésre.

Erre a célra használj egy kifejezetten a velúr anyag tisztításához gyártott kefét, amely a hagyományos társaival szemben egyáltalán nem roncsolja az anyagot! Továbbá kerüld azokat az erősen maró hatású vegyszereket, amelyek kárt okozhatnak az anyag szerkezetében, például egy nem túl esztétikus elszíneződést okozva!

Fontos, hogy a tisztítás folyamat rögtön a szennyeződésnek a lábbelire való átkerülése után történjen meg, mivel így a kosznak nem lesz esélye az anyag mélyebb rétegeibe hatolni.

Mindezek mellett pedig még arra hívnánk fel a figyelmedet, hogy a velúr cipőidet semmiképpen se hagyd a napon, hanem inkább egy sötét, jól szellőző helyiségben hagyd megszáradni őket! A napfény ugyanis szintén káros hatással lehet rájuk.

 

A tisztítás nem minden

Ahhoz, hogy minél tovább tudd hordani a velúr cipőidet, impregnálásra is szükség van, amelyhez gondoskodnod kell a megfelelő impregnálószerről.

Maga az impregnálás egyáltalán nem bonyolult folyamat: hetente egyszer vagy szükség esetén rögtön a tisztítás után rá kell fújni a választott spray tartalmát a cipő minden oldalára. Az ezáltal képzett láthatatlan, finom takaró rétegen keresztül nem tud majd áthatolni a nedvesség, amelynek köszönhetően a cipőid ellenállóbbak lesznek a kosszal szemben.

Összességében elmondható tehát, hogy a velúr bőr cipők ápolása igénybe vesz némi időt, de mindez abszolút megéri, ha lesz egy olyan lábbelid, amely a casual és a sportos szettekhez egyaránt illő, az esti verzióban pedig abszolút pótolhatatlan.

A női cipőkről szóló blogunkban egyébként más típusú lábbelik tisztításával is foglalkoztunk már korábban. Így, ha szeretnéd mélyebben beleásni magad a témába, akkor mindenképpen érdemes felkeresned ezt az oldalunkat.

 

Néhány ötlet a webáruházunkban kapható velúr bőr modellek viselésére

Az egyik kedvenc darabunkat, a Tamaris velúr bokacsizmát kockasarokkal egy extra szűk szárú, skinny farmerhez érdemes felvenni, de előszeretettel viselik háromnegyedes nadrágokhoz is. Az utóbbi esetében viszont célszerű felhúzni hozzá még egy színes harisnyát vagy zoknit is annak érdekében, hogy a szett még sikkesebb legyen.

Nyáron pedig a Tamaris fekete velúr női szandál a közkedvelt, amely mind a ruhákhoz – legyen az akár mini-, midi vagy maxiruha –, mind pedig a rövidnadrágos szettekhez egyaránt viselhető.

Az elegánsabb eseményekre pedig a Tamaris narancssárga velúr bőr magas sarkút is lehet választani, amelyhez tökéletesen passzol egy, a kilencvenes évek hangulatát idéző, egyáltalán nem kirívó, könnyed, letisztult ruhadarab. Ha kérdéseid lennének, keress bennünket elérhetőségeinken!